Het leukste vuurwerk forum met alles over vuurwerk!
Vuurwerkcrew.nl is een website gericht op vuurwerk en is DE website voor en door vuurwerkliefhebbers!
Wij zorgen als crew van 11 personen voor de laatste informatie uit vuurwerkland, we gaan op bezoek bij vuurwerkimporteurs, filmen de vuurwerkdemo’s en samen met ruim 18.000 leden maken we er het hele jaar door een mooi vuurwerkjaar van! Het “vuurwerkseizoen” is van eind augustus tot en met januari, maar wij zijn alle dagen van het jaar online en actief met het laatste vuurwerknieuws!

Op het forum vind je alles met betrekking tot vuurwerk! Of je nu op zoek bent naar informatie over vuurwerk, producten, vuurwerkshows, vuurwerkfestivals of gewoon leuke foto’s en films van vuurwerk, op Vuurwerkcrew.nl zit je goed! Diverse vuurwerkimporteurs lezen mee en zijn actief op het forum, net als veel vuurwerkwinkeliers. Heb je vragen voor de importeurs of winkeliers, stel ze online en krijg direct antwoord of antwoord als wij op bezoek gaan!

Korting op vuurwerk of vuurwerk winnen? Ook daarvoor ben je op het goede adres, door het jaar heen zijn er diverse winkeliers die vuurwerk met korting aanbieden en met name het eind van het jaar hebben we ook meerdere vuurwerk prijsvragen met prachtige prijzen!
Nog geen lid? Meld je dan snel aan en wees welkom als vuurwerkliefhebber!

Wij wensen je veel plezier op Vuurwerkcrew.nl!


De geschiedenis van Vuurwerkcrew.nl
In 2005 was er nog sprake van de site Fireworkforum.com, de site waar Mike (Mattenfreak) en Guy tot de crew behoorden en waar Gerwin de nieuwe lay-out voor ontwierp. Er waren helaas beperkte groeimogelijkheden met de website en Mike kwam samen met een ander persoon op het idee om een geheel nieuwe site op te richten welke een professionelere aanpak zou moeten hebben met meer informatie en beeldmateriaal. Gerwin werd bij dit plan betrokken aangezien hij erg handig was in het bouwen van sites en zelf ervaring had met een toenmalige vuurwerksite van zichzelf, GerwinHummel.nl.

Het plan werd uitgedacht, maar de persoon waarmee Mike het idee begon zag er vanaf om daarna mee te helpen aan een startende vuurwerksite die op dat moment ook bezig was met de voorbereidingen. Hierdoor waren Mike en Gerwin alleen komen te staan en gingen zij op zoek naar anderen die zich bij de crew wilden voegen. Aangezien Guy al bekend was bij hen werd hij uiteraard gevraagd en ook Danny (Jupilerfreak) kwam hiervoor in aanmerking. Hiermee was er een crew van 4 personen ontstaan en werd de site ingevuld met een eigen lay-out en natuurlijk de inhoud.

Door reclame op zowel Fireworkforum.com en GerwinHummel.nl te plaatsen over de komst van een nieuwe site was er al wat nieuwsgierigheid ontstaan onder de leden van die sites. Op 1 juli 2005 was het dan zover; Vuurwerkcrew.nl was een feit en met een 53 leden op de eerste dag was het een prima start. De mensen waren positief over de site en de inhoud en dat was genoeg reden voor de crew om er alles aan te doen om dit project door te zetten.

Het was 2006, een nieuw jaar, een frisse start en dit begon met een nieuwe moderator; Erik (Kruitsnuiver). Deze jongen had veel ervaring en een passie voor vuurwerk en hij was daarin niet de enige, zijn vader Taco (Mantronix) was net zo, zodoende is ook Taco bij de crew betrokken geraakt, echter niet als moderator. Met vader en zoon erbij stond de teller van de crew op 5 leden en 1 V.I.P.

Ook in 2007 was er weer een frisse start van het jaar, maar bleef het een stuk drukker dan in 2006. Ondertussen was er met een lid een goed contact ontstaan met de gehele crew; het was Fred (Moontan), een man met een hele grote passie voor vuurwerk en de nodige jaartjes aan ervaring. Vlak voor Fallas 2007, waar Fred ook heen zou gaan, is hij officieel bij de crew gekomen waarmee de teller op 6 leden kwam te staan.
Begin 2007 is ook het moment van de officiele samenwerking met de crew van Pyroworld.nl, een samenwerking die voor veel extras zorgt.

Augustus 2007, wederom een belangrijke maand voor VWC, want de crew zou uitgebreid worden van 6 naar 8 personen. Het was namelijk het geval dat in juni 2007 de mannen achter Ut Bunkertje er een punt achter hadden gezet, het was niet meer te volbrengen om de site online te houden door meerdere redenen. Het nieuws veroorzaakte een stortvloed aan reacties van leden die het spijtig vonden dat UB zou verdwijnen inclusief de prachtige informatie die er te vinden was.
Ook wij van VWC waren geschokt en door de goede band met de mannen van UB hebben wij in overleg besloten dat 2 leden naar ons zouden komen, maar wel onder de naam van Ut Bunkertje om zo het begrip UB niet te verliezen. De informatie zou zo blijven bestaan, de groep was nog groter en sterker als voorheen en de gezelligheid ging er alleen maar op vooruit. Op 18 juni 2008 was enkel Peter (Lev-he) nog betrokken bij de crew en heeft hij tevens volledig afscheid genomen van UB en de naam van VWC aangenomen. Ook Danny had minder tijd voor VWC en wilde er daarom ook mee stoppen, we hadden inmiddels dus weer 6 crewleden.

In 2008 is Vuurwerkcrew.nl hard gegroeid vanwege de enorme productendatabase van Nederlands consumentenvuurwerk en de importeursbezoeken. Het bleef dit jaar drukker online dan gewoonlijk en het hele jaar was het forum goed actief, met oog op de drukkere maanden, zouden wij dat niet aan kunnen met 6 crewleden. Op 14 juni 2008 hebben wij dan ook een sollicitatie-ronde gehouden voor nieuwe crewleden, iedereen kon zijn aanmelding insturen en a.d.h.v. de antwoorden op verschillende vragen, hebben wij nieuwe crewleden uitgekozen die goed in het team zouden passen. Uiteindelijk hebben wij hier 3 extra crewleden aan over gehouden, dit waren Jeroen (Jeko), Wesley (omepje) en Ruben. Een flinke versterking van het team, de sfeer binnen de crew was direct perfect en 2008 hebben wij dan ook perfect af kunnen ronden met elkaar.

Begin 2009 hield de drukte weer aan, nog meer dan in 2008 en ook nu konden we de groei van VWC goed zien. Wij hebben het eerste half jaar alles kunnen doen wat nodig was, maar vanaf de zomervakantie begon het steeds drukker te worden op het forum. Op 1 juli 2009 bestonden wij 4 jaar en dat hebben wij gevierd met een volledig nieuwe lay-out van de website en het forum, ook hierdoor werd het nog drukker met dagelijks tientallen tot honderden nieuwe berichten en vele aanmeldingen. Wederom hebben wij vooruit gekeken naar de drukkere maanden en dat zou dan helemaal ontzettend druk worden, met 9 crewleden zou dat niet mogelijk zijn, er bleven immers al wat dingen liggen door tijdgebrek. Wederom hebben wij besloten om de crew uit te breiden met zo’n 2-3 nieuwe leden, op 17 september 2009 hebben wij dan ook een nieuwe sollicitatie-ronde online gezet. De respons was enorm, wij hebben uit tientallen inzendingen de nieuwe crewleden kunnen kiezen en dit zijn er uiteindelijk 6 geworden, 2x zoveel dan we in gedachten hadden. De crew werd versterkt door Tabe (Viva la Bang), Lars (Nitraat12), Kevin (*kevin*), Michel (jawe) en Ralph ([email protected]). Dit was een grote, maar vooral belangrijke toevoeging om de drukte aan te kunnen en het bracht de crew tot 14 crewleden en 1 VIP.

Voorjaar 2010 bleek echter dat de drukte maar bleef aanhouden toen het aantal leden steeg richting de 10.000 en later op het jaar zelfs nog naar de 12.000.
Echter waren er een aantal crewleden door verschillende redenen reeds omgezet naar VIP, te weten: Fred (Moontan), Ruben (Ruben), Peter (Lev-He), Erik (Kruitsnuiver), Jeroen (Jeko) en Guy (Guy). Hierop werd in september 2010 besloten dat de crew wederom uitgebreid diende te worden. Door de goede contacten met de bestaande crew en inzet op het forum konden Jurrien (FireDragon), Arjan (Torrr) en Morris (Pyroboy) worden toegevoegd aan het rijtje van crewleden.

In augustus 2011 koos Fred (Moontan) er wegens prive-redenen voor om vuurwerkcrew.nl te verlaten en in 2012 verliet ook Lars (Nitraat12) ons forum als moderator.

Om op alle importeursdemo’s aanwezig te kunnen zijn met onder andere een camera werd het van belang dat er iemand bij de crew kwam met goede filmkwaliteiten. Door zijn perfecte films en goede banden met de bestaande crew werd in augustus 2012 Jaco (DsNL) als moderator toegevoegd aan de crew.

(wordt vervolgd)